Έρχονται αλλαγές και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στους τρεις μήνες μειώνεται η ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης από κορονοϊό αντί για έξι που ήταν μέχρι πρότινος όπως ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Υγείας κατόπιν της σχετικής εισήγησης της επιτροπής των ειδικών ενώ τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Όσα πιστοποιητικά νόσησης δηλαδή εκδόθηκαν έως 30/10/21 θα λήξουν στις 31/1/22, ενώ από τη νέα χρόνια θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Δεδομένου ότι τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, ιδιαίτερα σε περίπτωση νόσησης, αποφασίστηκε και η μείωση της διάρκειας των συγκεκριμένων πιστοποιητικών.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Έρχονται αλλαγές και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Αλλαγές όμως δρομολογούνται και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, η ΕΕ συζητάει να υπάρχει ημερομηνίας λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους εννιά  μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Αν και οι περισσότερες χώρες συμφωνούν, δεν έχει παρθεί ακόμα τελική απόφαση, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί